Autot ja liikkuminen

 

Tämän päivän urbaani kaupunki tukee älykästä liikkumista ja autoiluun integroituvan elektroniikan hyötykäyttöä. Paikannus- ja reitityslaitteet ovat jo arkipäivää, mutta kunnon autoelektroniikka tukee liikkumista ja liikenneturvallisuutta aivan uudelle tasolla. Todellinen ajotietokone tietää missä mennään ja sensorit selvänä joka suuntaan tuntee tilanteet ja osaa kurkistaa tulevaisuuteenkin sen verran että päätökset ja valinnat ovat paremmasta päästä.

Kaupunkiajossa kamerat on valttia ja etäisyysmittarit. Hyvällä peruutuskameralla voi isonkin auton kanssa kurvailla vaikka ahtaissa kortteliväleissä perä edellä. Tietysti varovainen pitää olla ja tuntea oma ja kameran rajat. Hyvä ajokamera antaa kuitenkin näköalan joka suuntaan, ettei jää pimeitä kulmia tai koloja. Yhdessä ajotutkan ja etäisyysmittarien avulla ohittaminen sujuu turvallisemmin ja auto menee ahtaaseenkin taskuparkkiin ilman kolhuja ja kolinaa.

Tämän päivän autoelektroniikka on verkottunutta ja tieto kulkee. Tien päällä liikkuessa on tietoverkot aina saatavilla, kunhan on satelliitit paikallaan ja bensaa koneessa. Hyvän laitteiston avulla voi huoletta kulkea vaikka pitkin tuntemattomiakin seutuja. Laite tietää kartat ja kurvit, osaa opastaa vaikka Moskovasta Muonioon, Hyrylästä Huittisiin ja Hannoveriinkin saakka.

Autohifilaitteet varmistaa että liikkuminen on mukavaa. Nykyaikainen auto on sen verran hiljainen kulkemaan, että hennompaakin sinfoniaa sietää kuunnella kun kurvailee kohti uusia maita ja mantuja. Sellaiselle joka istuu autossa päivästä toiseen, vaikka työkseen tai huvin vuoksi, hyvä autohifi on kaikki kaikessa, että basso kuuluu ja diskantit kaikuu selkeinä ja särisemättä.

 

dukan-lite