Näin minimoit älypuhelimen rikkoutumisen riskin

Mikään ei pilaa päivää yhtä nopeasti kuin älypuhelimen pudottaminen vahingossa WC-pönttöön tai kovalle lattialle ilman pudotusta pehmentävää mattoa, jolloin sen näyttöruutu pirstoutuu säpäleiksi. Monella meistä on kuitenkin tästä omakohtaista kokemusta, tai vähintäänkin jokainen meistä tuntee jonkun, jonka älypuhelin on mennyt vaihtoon vahingon seurauksena.



Älypuhelimet eivät ole mitään halpoja kapistuksia, ja monen taskusta voi löytyä kalliimpikin malli, jonka ei missään nimessä toivoisi rikkoutuvan. Vaikka puhelimia on mahdollista huoltaa ja usein ne saadaankin sen myötä kunnostettua uuteen uskoon, on huomattavasti parempi vaihtoehto pyrkiä estämään kännykkävahinkojen sattuminen jo ennalta. Seuraavaksi esitellään muutamia vinkkejä aina panssarilasista keittiön mattoihin, joiden avulla voit suojella älypuhelintasi vaurioitumiselta mahdollisimman tehokkaasti.



Suojakotelo ja panssarilasi pelastavat monelta lommolta

Useimmat hankkivat älypuhelimen oston yhteydessä laitteelle myös asianmukaisen suojauksen. Parhaiten älypuhelin pysyy suojattuna silloin kun sen päälle liimataan panssarilasi ja takaosaa ja reunaa suojaa erillinen suojakotelo. Kyseessä voi olla esimerkiksi silikoninen tai muovinen kotelo, joka suojaa puhelimen rakenteita, mikäli puhelin sattuu vahingossa putoamaan. Panssarilasi puolestaan pitää puhelimen herkän lasiosan ehjänä, vaikka puhelin kokisi kovempiakin kolhuja. Mikäli panssarilasiin ilmaantuu ajan myötä säröjä, kannattaa se suosiolla vaihtaa saman tien uuteen, jolloin suojausteho säilyy mahdollisimman korkeana.


Matot pehmentävät iskuja

Kotona on monia vaaran paikkoja, joissa puhelimelle voi käydä pudotessa köpelösti. Aivan erityisen riskialttiita alueita ovat kylpyhuoneen lattian kova kaakelipinta tai keittiön lattialaatat, jotka eivät ole kovinkaan armollisia puhelimen pudotessa niitä vasten. Esimerkiksi iskuja pehmentävät keittiön matot ovat äärimmäisen hyvä hankinta silloin kun keittiössä tulee vietettyä paljon aikaa puhelin kädessä. Oli kyseessä sitten pehmeä nukkamatto, räsymatto tai muovimatto, pehmentävät ne puhelimeen kohdistuvia iskuja merkittävästi. Plussaa on tietysti se, että matto tuntuu jalkojen alla kokkailun aikana mukavalta ja lisää tilaan myös kodikkuuden tunnetta.

Kiinnitä huomiota puhelimen säilytykseen

Älypuhelimista on tullut meille niin arkipäiväisiä kapistuksia, että monet meistä käsittelevät niitä varsin huolettomasti. Vaikka puhelin olisi arvokaskin, saatetaan sitä kuljettaa rennosti farkkujen takataskussa tai se voidaan jättää puolihuolimattomasti pöydän reunalle. Juuri tällaisissa tilanteissa käykin usein niin, että puhelin pääsee putoamaan ja vaurioituu.

Älypuhelimen kohdalla itseään kannattaakin aika ajoin muistuttaa siitä, miten hankalaksi elämä muodostuu, mikäli laite rikkoutuu. Vaikka naarmuuntuneen näyttöruudun kanssa pärjää tarvittaessa pidempiäkin aikoja ilman korjausta, on puhelimen käyttö äärimmäisen ärsyttävää kun ruutua halkoo pitkä särö. Jos älypuhelin rikkoutuu oikein kunnolla, saattaa se vaikuttaa puhelimen toimintoihin kokonaisvaltaisemminkin. Kamera voi lakata toimimasta eikä sormenjälkitunnistus enää välttämättä pelaa. Pahimmassa tapauksessa älypuhelin ei enää putoamisen jälkeen käynnisty lainkaan, joka vaikeuttaa esimerkiksi tunnistautumista sähköisiin palveluihin sekä yhteydenpitoa ihmisiin.


Vaikka esimerkiksi keittiön matot ja muut kodin lattioita peittävät matot ja puhelinta suojaavat kuoret ja lasit ovat erinomaisia ennaltaehkäiseviä konsteja puhelimen suojaamiseksi, on kaikkein tärkeintä kuitenkin itse muistaa käsitellä omaa älypuhelintaan huolellisesti ja hellävaroen, oli tilanne mikä hyvänsä.

dukan-lite