Älypuhelimen huolto – helpompaa kuin kuvitteletkaan

Viime vuosina puhelimen huoltoliikkeitä on ilmestynyt kuin sieniä sateella, mikä kielii hyvästä kehityssuunnasta: ihmiset ovat entistä halukkaampia korjaamaan älypuhelimensa kuin heittämään sen pois ja ostamaan sitten uuden taas korkeintaan kahdeksi vuodeksi. Korjaamalla älypuhelimen säästät ympäristöä ja pitkässä juoksussa myös melkoisesti rahaa.

Älypuhelimen huolto saattaa kuulostaa joidenkin mielestä jopa pelottavan tekniseltä, mutta eipä hätiä mitiä: se on helpompaa kuin uskotkaan ja ihan jokainen voi omalla toiminnallaan pidentää puhelimensa käyttöikää pitämällä siitä hyvää huolta.

Perushoito onnistuu keneltä tahansa

Perushuolto on hyvin yksinkertaista ja siitä pitäisi muodostua viikottainen rutiini ihan jokaiselle puhelimen käyttäjälle. Ensinnäkin on tärkeää, että kaikki näkyvä lika pyyhitään pois. Se vaikuttaa ulkonäön lisäksi myös siihen, miten hyvän otteen saat puhelimesta – ja jos ote on huono, saattaa puhelin lipsahtaa kädestä ja näyttö haljeta. Pienellä pyyhkimisellä säästää siis melkoisesti.

Talvella kannattaa miettiä, missä puhelinta säilyttää, kun lähtee ulos. Valitse mieluummin takin sisä- kuin ulkotasku, sillä sisätaskussa, tai vielä herkemmin repussa, puhelin ei altistu kylmälle niin paljoa. Tämä vaikuttaa akun kapasiteettiin ja paleltunut akku tyhjenee nopeammin.

Toisaalta kannattaa muistaa myös sisäinen puhelimen huolto, johon kuuluu muun muassa tietoturvasta huolehtiminen ja puhelimen päivittäminen silloin, kun päivitys on tarjolla. Puhelimelta kannattaa myös poistaa kaikki turhat tiedostot sillä ne vievät muistia ja sitä kautta rasittavat puhelinta vähän niin kuin ylipaino rasittaa ihmistä.

Oletko kätevä käsistäsi?

Mikäli koet, että sinussa on hieman korjaajan vikaa, kannattaa miettiä, haluatko maksaa korjaustyöstä, joka onnistuu ihan kotioloissakin. Älypuhelimen varaosia on nimittäin saatavilla helposti, nopeasti ja edullisesti netistä. Suuntaamalla sivustolle https://www.tekniikkaosat.fi/ saat kätevästi tilattua esimerkiksi uuden akun, kotinäppäimen tai näytön puhelimellesi.

Tiesitkö esimerkiksi, että akun vaihtaminen on melko yksinkertainen prosessi ja itse akun saa keskimäärin parilla kympillä. Jos viet puhelimesi huoltoliikkeeseen, laskusta suurin osa kuluu työaikaan eikä osiin. Ostamalla osat tekniikkaosat.fi-sivuston kautta, saat mukaan usein myös aivan aloittelijalle tarkoitetun tee-se-itse -videon, jota seuraamalla saat puhelimesi huollettua käden käänteessä – ja hinta on vain murto-osa siitä, mitä maksaisit huoltoliikkeessä.

Varaosien lisäksi saat myös tekniikkaosat.fi-verkkokaupasta myös kaikki tarvittavat työkalut. Ne kannattaa hankkia samalta istumalta, sillä kotoa ei välttämättä niin pienille ruuveille löydy meisseliä. Lisäksi pienet metalliosat tuppaavat hukkumaan helposti, minkä vuoksi kannattaa hankkia myös magneettinen työskentelyalusta.

dukan-lite