Missä hintaluokassa älypuhelin kannattaa hankkia? Pikaopas uuden älypuhelimen hankintaan

Digitalisaatio on mullistanut maailmaa lähestulkoon yhtä paljon kuin monet elintärkeät keksinnöt. Vaikkei digi ole meidän elämämme kannalta välttämätöntä, jokainen varmaan myöntää, että se kyllä helpottaa monia asioita. Tämän digitalisaation myötä voimme entistä helpommin vahtia aikaa, etsiä tietoa ja varsinkin kommunikoida. Tämä kaikki eteni vieläpä astetta kovemmalle tasolle, kun digitalisaation ehkäpä mullistavin uutuus, älypuhelimet, esiteltiin 2000-luvulla. On hassua ajatella, että älypuhelimet ovat olleet olemassa vasta niin pienen aikaa, mutta jo nyt ne tuntuvat kasvaneen kiinni yhden jos toisenkin käteen. Monille pelkkä kuvitelmakin elämästä ilman omaa älypuhelinta olisi silkka mahdottomuus. Älypuhelinten avulla ihminen on aina tavoitettavissa vuorokauden ympäri missä tahansa hän onkin.

Älypuhelimissa on myös paljon muita ominaisuuksia. Näiden ominaisuuksien määrä ja laatu riippuu kuitenkin ainakin joissakin määrin puhelimen hinnasta. Kuinka paljon rahaa puhelimeen sitten kannattaa käyttää? Se on täysin sinusta kiinni. Se, kuinka paljon olet valmis pulittamaan puhelimestasi, korreloituu vahvasti siihen, millaista laatua voit odottaa ja millaiseen käyttöön puhelin tulee. Puhelintarve vanhalla mummolla on varmasti hieman eri kuin esimerkiksi blogia pitävällä nuorella naisella, joka ottaa runsaasti kuvia elämänsä joka hetkestä.

Jos siis vielä mietit, missä hintaluokassa älypuhelin vaikkapa mresellin monipuolisista valikoimista kannattaisi ostaa, olet tullut aivan oikeaan paikkaan. Tämä artikkeli esittelee älypuhelinten kolme eri hintaluokkaa ja mitä niiltä voi odottaa. Nämä kohdat varmasti avartavat sinulle hieman älypuhelinten maailmaa ja ehkäpä tämän artikkelin lukemisen jälkeen tiedät, paljonko juuri sinun pitäisi laitteestasi olla valmis pulittamaan. Lisätietoja siitä, kuinka netti on onnistunut mullistamaan sekä työn että vapaa-ajan, löydät esimerkiksi radio-market.fi-sivustolta, joka valottaa aihetta monesta eri näkökulmasta käsin.

1. Edulliset älypuhelimet (hinta alle 250 euroa)

Oletko hankkimassa ensimmäistä älypuhelintasi? Tarvitseeko Ritva-mummi uuden puhelimen vai olisiko aika lähteä lapsen kanssa ensimmäistä kertaa puhelinkaupoille? Jos tarvitset puhelinta suhteellisen kevyeen käyttöön ja selailuun, edulliseen hintaluokkaan kuuluva laite todennäköisesti sopii sinulle vallan mainiosti. Mitään ihmeitä ei tietenkään kannata odottaa, mutta toisaalta älypuhelinvalmistajien välinen kilpailu on nykyään äitynyt jo siihen, että erittäinkin laadukkaan laitteen voi saada ostettua jopa alle 100 eurolla. Edullinen älypuhelin ei ole ollenkaan huono valinta, jos haet puhelinta pelkkään peruskäyttöön etkä odotakaan mitään sen ihmeempiä sen ominaisuuksilta.

2. Keskihintaiset älypuhelimet (hinta alle 500 euroa)

Keskihintaiset älypuhelimet ovat jo jonkin verran edullisia älypuhelimia kalliimpia, eikä niitä kaikilla olekaan enää varaa ostaa. Tällaiselta puhelimelta voi tietysti odottaa jo vähän enemmän kuin ihan edulliselta laitteelta, ja keskihintainen kännykkä on hyvä valinta silloin, jos kaipaat joitakin tiettyjä ominaisuuksia, kuten vaikkapa erittäin hyvää kameraa tai hieman parempaa prosessoria, mutta varaa aivan kalliiseen puhelimeen ei ole. Kuitenkin jos jotakin tällaista ominaisuutta hakee tositarkoituksella, kannattaa toki miettiä, että olisiko sittenkin järkevämpi sijoittaa kalliiseen puhelimeen ja saada paras mahdollinen teho irti.

3. Kalliit älypuhelimet (hinta yli 500 euroa)

Älypuhelinten kerma ja kallein luokka kustantaa omistajalleen yli 500 euroa. Kalliit älypuhelimet voivat helposti maksaa jopa yli 1000 euroa, joten ne ovat omistajalleen suuri sijoitus. Tällaiseen kannattaa siis satsata vain silloin, jos oikeasti tarvitsee vaikkapa huippulaadukasta kameraa kuvien ottamiseen tai superhyvää prosessoria pelaamiseen.

dukan-lite